Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sojky

28. 6. 2015

 

Sojky
 
Když Kája šel zametat schody a halu, tak najednou zjistil, že na naší lavičce sedí dvě sojky.
Tak se chvíli divil a šel nám to oznámit. A vzal foťák a šel je vyfotit. Pak jsme řešili, jak se zachovat. A radši jsme na ně moc nesahali, aby je máma sojka ještě vzala k sobě.
 
 

p1100245.jpg

 
U paneláku máme tři stromy a na jednom z nich asi tak někde vprostřed stromu stojí hnízdo 2+1+koupelna i se sprchovým koutem. Máma sojka hodlá nechat vybudovat ještě wc a dětský pokoj a pro sebe prostornou ložnici. A dělá jí to firma Parus a proto poslala své děti k vzdálené babičce na nedaleký strom, až se budou vracet, tak že sraz bude v 5-6 na naší lavičce. A běda, jestli tam nebudete. Ty dvě sojky odvětly, jo mami neměj starosti slibujeme, že tam budem včas. A pak ihned vyrazily k té vzdálené babičce, aby tam dorazily ještě před obědem.
A představte si, že to stihly úplně přesně. Akorát babička prostírala stůl. Firma Parus právě dokončila poslední úpravy té ložnice. A pak už jenom paní Sojka zaplatila těch smluvených 123 kč a poděkovala jim a pak už se s firmou Parus rozloučila, a potom se dala do uklízení. Mezitím se její děti najedly a slušně poděkovaly a ještě si chvíli hrály. A když hodiny ukazovaly 5 hodin, tak najednou ta sojčí holčička povídá hej brácho, už musíme letět domů tak ahoj babi maminka ti vzkazuje, aby si k nám někdy přiletěla na návštěvu. A teď už musíme, my totiž musíme být na lavičce, která je naproti našeho domova přesně mezi 5 a 6 hodinou. A hned vyrazily. A když dorazily na tu lavičku tak máma sojka tam ještě nebyla, tak se ty mladé sojky rozhodly, že si tu pěkně vedle sebe sednou a počkají na maminku sojku. Vtom uslyšely přijíždět auto, ze kterého najednou vystoupila taková veselá rodinka, která šla směrem k hlavnímu vchodu. A té sojčí holčičce to prostě nedalo, a protože bylo zrovna otevřeno, tak tam prostě vlítla (do domu). A rázem zjistila, že je v pasti, ta pani Ola ji hned   začala hnát ven no chvíli to trvalo a ta sojka to napálila do těch skleněných dveří,   ale nakonec se to povedlo jí vypudit ven. A tam už čekala jejich sojčí máma a když už byli kompletní tak spolu odletěli domů.
 
 
Mladá sojka vyhlíží, jestli už ta firma nejede.

sojka01.jpg

 
                  Mladá sojka je na výzvědách
 
 sojka03.jpg
 
 
 
Mladá sojka kouká na sousední důmsojka02.jpg